• Kurykta NIGRA

     

    Vino proizvedeno miješanjem domacih sorti otoka Krka (debejan, brajdica, sansigot) s dobro poznatom sortom shiraz. Tradicionalna vinifikacija u bacvama od slavnoskog hrasta daje mu mekoću uz osebujan, dobro izbalansiran i puni bouquet.
    Nigra se odlicno sljubljuje s crvenim mesom, plavom ribom i svim vrstama pečenja. Voli karakterne sireve i deserte s bobićavim voćem i slatkim vrhnjem.
    Poslužiti u bordeaux čaši na 16° C

     

    Zapremnina : 0,75 lit
    Postotak alkohola : 13 %

  • Kurykta NIGRA Riserva

     

    Crno vino spravljeno spajanjem probranih crnih sorti, odležalo 18 mjeseci u nezamjenjivom slavonskom barrique-u; vino snažne arome, uravnoteženog tanina i alkohola, okusa je šumskog voća, drva i začina. Naše najbolje crno vino preporučamo servirati uz zrele sireve, divljac i teža mesna jela. Poslužiti u čaši za crna vina velikog volumena ili u bordeaux čaši pri temperaturi od 18° C.

     

    Zapremnina : 0,75 lit
    Postotak alkohola : 14 %

  • Žlahtina Katunar

     

    Žlahtina je autohtono bijelo vino iz Vrbnika na otoku Krku. Žlahtina Katunar kvalitetno je suho vino kontroliranog porijekla. Krasi ga kristalna bistrina, žutozelena boja, skladan i iskren, prirodan i originalan, pitak i osvježavajuć okus, nježan miris profinjene arome i izrazit bouquet.
    Servirana na 11° C u lijepoj vinskoj čaši, ukras je na svakom stolu. Svojim elegantnim okusom učinit će bogatijim obrok od riba, morskih plodova ili bijelog mesa, a ugodaj ljepšim.

     

    Zapremnina : 0,75 lit
    Postotak alkohola : 11,5 %

  • Žlahtina Katunar Barrique

     

    Žlahtina je autohtono bijelo vino iz Vrbnika na otoku Krku. Žlahtina Katunar kvalitetno je suho vino kontroliranog porijekla. Krasi ga kristalna bistrina, žutozelena boja, skladan i iskren, prirodan i originalan, pitak i osvježavajuć okus, nježan miris profinjene arome i izrazit bouquet.
    Servirana na 11° C u lijepoj vinskoj čaši, ukras je na svakom stolu. Svojim elegantnim okusom učinit će bogatijim obrok od riba, morskih plodova ili bijelog mesa, a ugodaj ljepšim.

     

    Zapremnina : 0,7 lit
    Postotak alkohola : 11,5 %

  • Chardonnay Katunar

     

    Vino poznato širom svijeta, proizvedeno je od grožda uzgojenog na domaćem terioru. Odlikuje ga punoća tijela, bouquet tipičan za chardonnay, s mirisima jabuke i kruške. Ipak, okus, koji se dobiva fermentacijom i obradom u drvu, odaje karakteristike vina krčkog vinogorja - lepršavost i svježinu, i osjet osunčanih agruma. Ovo vino jantarne boje pasat ce odlično uz zahtjevnija riblja i mesna jela. Poslužiti u čaši za chadronnay na 10° C.

     

    Zapremnina : 0,75 lit
    Postotak alkohola : 12,5 %

  • Porin

     

    Prirodno pjenušavo vino proizvedeno modernim charmat postupkom. Osnova mu je mješavina sorata u kojima prevladava bijeli pinot, koji mu daje svježinu i ljupki bouquet. Zelenožuta boja govori da je bazno vino brižljivo pripremano od biranog grodža. Preporučamo ga kao aperitiv, ali i u voćnim koktelima kao desertno vino. Lijepo pristaje uz hranu od plodova mora, a pravilno rashlađen, otklonit će osjecaj umora nakon napornog dana, a za ljetne žege osigurat će potrebnu svježinu.

     

    Zapremnina : 0,75 lit
    Postotak alkohola : 11 %

  • Biser Mora

    Znalci kažu da su pjenušava vina kruna vinske proizvodnje. Naše vino BISER MORA sigurno je jedan od sjajnijih bisera u kruni naših vina. Biser mora spravljen je od mješavine grožda: chardonnaya, bijelog pinota i žlahtine. Budući da ima prirodan tlak od svega 2 bara i nalazi se u kategoriji poluslatkih vina, mogli bismo ga proglasiti tipičnim ženskim vinom. Medutim, dobro rashladen može poslužiti i muškarcima kao jutarnje piće "nakon dvije kave" te kao diskretni dodatak uz desert nakon laganog ljetnog ručka. Prema krvatskom zakonu o vinu, Biser mora pripada kategoriji prirodnih pjenušavih vina i medu prvim je hrvatskim vinima u toj kategoriji. Talijani ga zovu "frizzante", Njemci "perlwein", Francuzi "petillant", a mi ga preporučamo servirati rashlađenog na 6° C u lijepoj čaši za pjenušava vina.

  • Rakija Komovica

    Rakija je napravljena destilacijom fermentiranog dropa kuhanog u klasično bakrenom alambique-u (kotlu). Uobičajeno da se pije kao digestiv, no u nekim se krajevima nerijetko koristi i kao aperitiv, piće dobrodošlice ili pak kako koktel. U nju se dodaju trave za koje se smatra da imaju ljekovita svojstva. Tradicionalno se poslužuje na sobnoj temperaturi, ali ju preporučamo i rashlađenu na -18° C u čašicama za rakiju.

     

    Zapremnina : 0,5 lit
    Postotak alkohola : 45 %

  • Rakija RUTA

     

    Rakija je napravljena destilacijom fermentiranog dropa kuhanog u klasično bakrenom alambique-u (kotlu). Uobičajeno da se pije kao digestiv, no u nekim se krajevima nerijetko koristi i kao aperitiv, piće dobrodošlice ili pak kako koktel. U nju se dodaju trave za koje se smatra da imaju ljekovita svojstva. Tradicionalno se poslužuje na sobnoj temperaturi, ali ju preporučamo i rashlađenu na -18° C u čašicama za rakiju.

    Rakija s rutom, mediteranskom biljkom koja povoljno djeluje na probavu.

     

    Zapremnina : 0,5 lit
    Postotak alkohola : 45 %

  • Rakija SMOKVICA

    Rakija je napravljena destilacijom fermentiranog dropa kuhanog u klasično bakrenom alambique-u (kotlu). Uobičajeno da se pije kao digestiv, no u nekim se krajevima nerijetko koristi i kao aperitiv, piće dobrodošlice ili pak kao koktel. U nju se dodaju trave za koje se smatra da imaju ljekovita svojstva. Tradicionalno se poslužuje na sobnoj temperaturi, ali ju preporučamo i rashlađenu na -18° C u čašicama za rakiju.


    Suha smokva daje poseban okusa i bouquest; pripada kategoriji likera.

     

    Zapremnina : 0,5 lit
    Postotak alkohola : 35 %

  • Rakija ORIHOVICA

    Rakija u kojoj se se namakali komadi kore zelenog oraha; potvrđeno djeluje usljed želučanih tegoba.

     

    Zapremnina : 0,5 lit
    Postotak alkohola : 35 %

  • Kurykta NIGRA

  • Kurykta NIGRA Riserva

  • Žlahtina Katunar

  • Žlahtina Katunar Barrique

  • Chardonnay Katunar

  • Porin

  • Biser Mora

  • Rakija Komovica

  • Rakija RUTA

  • Rakija SMOKVICA

  • Rakija ORIHOVICA